2021 Kalle Salosen salaisista tiedostoista

Tarinaa menneiltä ajoilta

Tässä lomautuspäiviä vietellessä on ollut aikaa paneutua myös erilaisiin asioihin, jotka ovat normaalielämässä aina joutuneet sille siirrettävien töiden listalle. Yksi tällainen tehtävä on ollut arkistojen läpikäynti ja turhan poistaminen. Tuossa yhtenä iltana sitten törmäsin luonnokseen, jonka olin tehnyt jollain noista Teredon mukavista perheretkistä.

Piirros oli Joskärin toiselta hylyltä, jonka löysivät Minna ja Riikka, yhdellä ajanvietteeksi tekemällään sukelluksella. Piirros ei sinällään olisi ollut mitenkään kiinnostava, varsinkin kun se oli tehty 0-näkyvyydessä, käyttäen mittoina pelkkää sylimittaa ja hanskan leveyttä.

Sitä piirrosta siinä katsellessani muistui mieleeni, että olin nähnyt muutama ilta aikaisemmin muistiinpanojeni joukossa mielenkiintoisen viistokaikukuvan, joka jotenkin näytti sopivan yhteen tuon piirroksen kanssa. Kaivoinpa sitten uudelleen jo läpikäytyjä arkistoja, kunnes löysin tuon viistokaikukuvan. Se todentotta oli otettu samasta hylystä jonkin kaapelikuvauksen yhteydessä.

Asettelin kuvat vierekkäin, vertailin. En kehu, mutta omastakin mielestäni olin piirroksessa osunut melko lähelle totuutta, ja vasta vuosia jälkeenpäin tämäkin tarina saa arvoisensa lopun. Nyt ovat molemmat kuvat aseteltuna vertailua varten samaan kehykseen.

Kirjoitteli: Kalle